Правдолюбець.

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Устала Мірка! Від усього: від начальниці, що вимагає неможливого; від сім'ї, що вимагає віддати останнє. Від життя втомилася. Тільки уві сні можна було знайти спокій.

Литературный конкурс. ПравдолюбецУстала Мірка! Від усього: від начальниці, що вимагає неможливого; від сім'ї, що вимагає віддати останнє. Від життя втомилася. Тільки уві сні можна було знайти спокій. Rep_1 Але в єдиній кімнаті квартири спати було неможливо: мати хропіла, як саксофон, дочка, що страждала на гайморит, як зурна. Тому Мірка спала на кухні. Rep_3

Работала вона адміністратором у великій стоматології. Робота - не найважча, але колектив - серпентарій. Від неї вимагалося залагоджувати конфлікти всіх з усіма. Раніше Мірка викладала музику в школі, але пішла з причини малої зарплати. Мати-пенсіонерка вимагала віддавати в сімейний казан все гроші: прагнула задовольняти примхи підростаючої внучки. Мірка намагалася сперечатися з матір'ю, але махала руками:

-Не вчи мене, як поводитися з дітьми! Тебе я непогано виховала, незважаючи на те, що твій тато кинув нас в далекому Сибіру ... Чому б йому, до речі кажучи, не прислати подарунок внучці на день народження? І ти з порадами лізеш! Треба було спочатку заміж вийти, потім ревнувати! Якби не влаштувала скандал перед РАГСом, так аліменти би платив ... Я-то ось зуміла за твого тата заміж вийти, а ти ... Тюха отака! Rep_3

Такіе бесіди з матір'ю повторювалися день у день. У дитинстві мати вінілу її у подібності з батьком, потім докоряла в народженні онуки, - перед якою бабця ходила на цирлах: дівчисько вміла качати права. Мірка не раз відчувала від дочки запах тютюну та пива, намагалася «виховувати», та кидалася за захистом до бабусі, напускають на Мірко:
- Дитина без батька росте! Ти в її вихованні участі не приймаєш, до ночі приходиш, замовкни! - А дочка нишком посміхалася матері: перемога залишалася за нею. Rep_3

-Знайдіть нормального чоловіка, поруч з яким вам буде легше воювати і з життям, і з цими вашими «дівчатами», донькою і матір'ю ...

Однажди у Мирки голова закрутилася . Співробітники викликали «швидку». Виявилося: низький тиск, а пульс зашкалює. У лікарні Мірка провела день: начальниця подзвонила, завтра виходь на роботу. Маленькому світі запам'яталася консультація у пані-невропатолога. Rep_3

-У вас, люба, ситуативний невроз і гіпотонія ... Значить, ви одна з народження дочки. ВІН втік перед весіллям ... Треба було шукати іншого! Дочка виросте, попросить вас житлоплощу звільнити ... І за п'ятнадцять років у вас було два коханця? Ах, ніде зустрічатися?! Та вам заміж треба, дорогенька, а не «зустрічатися»! Навчіться затикати вуха, якщо не хочете померти молодий: серце - не залізне! Запам'ятайте: ваш будинок - не найкраще місце. Йдете з дому: давайте гроші, але частина залишайте! Ваша мати неправа, що дозволяє внучці є один карбонат! ... Знайдіть нормального чоловіка, поруч з яким вам буде легше воювати і з життям, і з цими вашими «дівчатами», донькою і матір'ю ...

Поняла Мірка: вчора трохи не вмерла на роботі. Недоїдання, недосипання, депресія, почуття неповноцінності, культивоване матір'ю з дитинства. Маленькому світі зло взяло: чому ні? Дочка виросла, у під'їзді цілується, яєчню сама лінується приготувати. Rep_3

Випісавшісь з лікарні, Мірка вирішила змінити життя. Світле русяве пасма в золотистий колір; почала носити волосся розпущеним; купила із зарплати ноутбук в скупці. Придбала білайнівському комплект «Модем-Інтернет», освоїла вихід в Павутину. Сфотографувала себе фотокамерою стільникового, - вийшли милі фотографії, де вона здавалася худенькою дівчинкою з косою, перекинутою через плече. Стала брехати матері, що її ставлять працювати кожен день «по дванадцять». Сиділа на лавці в парку, друкувала. У «Мамбе» спілкувалася з прихильниками. В анкеті Мірка вік вказала, зменшивши на пару років; ріст і вагу. Ні сімейного стану, ні рівня освіти. Rep_3

Пообщавшісь в мережі декілька тижнів, навчилася розуміти, кому що потрібно. Почала зустрічатися з чоловіками. Перший знайомий, Федька, виявився стандартним алкоголіком. Rep_3

Второго, Кольку-скупердяя, Мірка кинула з жалем: він був непоганий з собою. З третім, Максом, зустрічалася два тижні. Він був молодший і гарний в усьому, особливо в ліжку. Можливо, з їх відносин щось могло б впоратися, але Мірка припустилася помилки: дозволила матері побачити кавалера. Мати виносила сміття в під'їзд, Мірка цілувалася на сходовій клітці з Максом. Мати охнула від подиву:

-Сім років мак не родив, - голоду не було! Ти що по під'їздах тиснеш? Ти сказала залицяльникові, що дочка в дев'ятому класі вчиться? - Макс більше не прийшов і не подзвонив. Не сподобався характер матері, або злякався, що дочка доросла. Раз не подзвонив, значить, на краще! Мірка була йому вдячна за швидкоплинне насолоду чуттєвістю. Зрозуміла: в житті є не тільки сльози ... І продовжила епопею знайомств. Мати бурчала: нічого «на старість» спідницею крутити! Мірка згадувала, як мати у п'ятдесят приводила на кухню чоловіків, навіть при ній, і лише вийшовши на пенсію, припинила ці зустрічі. Мірка їй про це не нагадувала. Rep_3

Думала: запізнилася, але він дочекався. Мірка обімліла: високий, гарний, з очима-озерами, на п'ять років старше, і вільний! Серце закалатало ...

С Сергієм зустрілася на зупинці тролейбуса. Думала: запізнилася, але він дочекався. Мірка обімліла: високий, гарний, з очима-озерами, на п'ять років старше, і вільний! Серце закалатало ... Він повів її в кафе, пригощав кавою і коньяком. Друге побачення призначив через тиждень. Сергій пояснив: платить кредит за будівництво. На третьому побаченні повів у драмтеатр. Після вистави довго ловили таксі, замерзли. Не питаючи, Сергій повіз Мірко до себе. Виявилося, він живе у приватному будинку, з матір'ю і молодшим братом, у прибудові нагорі, з окремим входом. Rep_3

Пілі чай з тістечками. Сергій згадав, що в холодильнику є шинка, - наїлися бутербродів. Дивилися телевізор допізна. Несміливо Сергій почав цілувати Мірко. На руках відніс у спальню. Секс нагадував поцілунки: повільний, трохи лінивий, але Мірка залишилася задоволена, - з ним було затишно і тепло! Вона не відчула оргазму, але чоловік біля неї здавався Мірко верхом досконалості! Тим більше, що він працював в органах ... Запитала, чому розлучився з дружиною: відмахнувся, «не зійшлися характерами». Мірка не допитувалася. Захоче, скаже потім, коли буде їй довіряти. Покластися біля Сергія виявилося чудово: він не хропів, не крутився уві сні дзигою, ласкаво притиснув її до себе у сні і тихенько дихав їй у вухо. На ранок Сергій прийшов у захват: прокинувшись, відчув аромат від котлет, які насмажила Мирка. Готувала вона з дитинства непогано, - бабуся навчила, у якої Мірка жила до дванадцяти років, поки мати по відрядженнях їздила. Покуштувавши котлет, Сергій запропонував Мірко залишитися жити з ним. І вона погодилася. Він ні про що її не питав: вона просто його влаштувала. Маленькому світі влаштовували такі відносини: взаємна симпатія і ніяких претензій. Rep_3

На наступний день мати накинулася на Мірко з розпитуваннями, а дочки вдома не було: десь гуляла, як завжди. Увечері подзвонив Сергій: чому вона не йде «додому»? Мати обурювалася, що Мірка їх «кидає», але завтра зателефонувала на роботу, сказала, що онука без Мирки стала «тихіше». Мірка розуміла: у доньки скоротилася аудиторія для істерик. Rep_3

Она так і не сказала Сергію, що у неї є майже доросла дочка. Він був задоволений, що його чекає повний холодильник домашньої їжі та тепле тіло поруч. А Мірка була щаслива: відчувала себе господинею, вперше в житті! Rep_3

Сергей жив з нею так, наче вони століття разом: не здійснював безумств, не дарував квіти, любив монотонно. Але Мірка була задоволена: висипалася вночі, і він цінував її кулінарні таланти! Відчувала себе майже вільною! Ніхто не порівнював її з батьком, не радив носити спідницю довше, робити макіяж в «пастельних» тонах. Проживши з Сергієм півроку, прив'язалася до нього. Мірка віддавала матері половину зарплати. Мати і дочка жили власним життям. Скаржилися один на одного, коли Мірка приходила додому. Як і раніше їм не вистачало грошей. Раніше Мірка собі відмовляла заради примх дочки, та звикла до її безвідмовності. Тепер, почувши чергові вимоги грошей, Мірка вчилася відмовляти. Нехай донька звикає до думки: гроші не ростуть на деревах! Rep_3

Однім ввечері, прийшовши додому, Мірка здивувалася: Сергій дивився на неї, як чужий. Rep_3

Теперь, почувши чергові вимоги грошей, Мірка вчилася відмовляти. Нехай донька звикає до думки: гроші не ростуть на деревах! Rep_3

-Дзвонила твоя мати, - зауважив без вираження. - Просила грошей. Сказала, що в школі збирають на подарунок, а в будинку зовсім немає грошей. Rep_1 - Тиждень тому я дала їм три тисячі, - Мірка зрозуміла: гроші, які дала, витрачені, на подарунок не залишилося. Мати вирішила обговорити проблему з чоловіком Мирки. Мабуть, мати досягла успіху: він дивився на Мірко так, наче вона - найгірша з злочинниць. Rep_1 - Ти повинна була сказати мені, що в тебе - доросла дочка, - сказав, як відрізав. - Я не хотів зустрічатися і жити з жінкою, яка має дитину. Ти обдурила мене. Rep_1 - Але ми півроку разом! - Намагалася заперечити Мирка. - Дочка майже доросла! Що тобі до неї! Я віддаю половину зарплати, але мама нераціонально ставиться до грошей, тому вона подзвонила. Прости мене, що не сказала тобі правду! Мені не потрібні твої гроші!
- І тому твоя мати висловила мене претензії? Я не хочу чути про твою родину. Мені це не цікаво. У нас з тобою нічого не вийде. Rep_3

Мірка зібрала речі і пішла. Доньки вдома не було. Мати посміхалася приходу дочки, наче це було те, чого вона чекала. Сказала, що так їй і треба: «губу розкатали, на старості років», - з чоловіком жити надумала! Ось вона, свого часу, життя присвятила їй, Мірко! Коли повернулася дочка, то не зраділа поверненню матері: звикла вважати себе господинею квартири і весело сваритися з бабусею. Rep_3

На роботу Мірка йшла в сльозах: жити не хотілося. Якби вона отримувала більше, то пішла б з дому: зняла кімнату, але крихт, що їй залишалися, на знімання житла не вистачило б. Rep_3

К вечора до Мірко, мившей після роботи підлоги - в навантаження до посади адміністратора, зайшов Сергій. Купив квітку. Вперше з часу знайомства. Rep_3

-Це тобі, - він не вмів дарувати квіти, ніяково себе почував. - Візьми! Я був неправий. Ми з тобою створені одне для одного. Я ніч не спав. Підемо додому ... - Мірка заплакала. Вона не могла передати словами, як їй було погано сьогодні: уткнулася йому в плече і беззвучно схлипувала. - Нам розписатися потрібно, щоб відчувати себе ближче один одному. На роботу в школу тобі треба влаштуватися, навіщо професію втрачати? Що за принизлива робота в тебе тут? Мені потрібно познайомитися з твоєю сім'єю, щоб знали: я існую! У тебе є захисник! Якщо що потрібно, допоможу їм по будинку ... Не плач, Мірка! Rep_3

Реклама1
Купить скотч в Москве