Я шукаю одного.

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Ето була сумна осінь. Вересень - улюблений місяць - пролетів, як вихідний, проведений біля телевізора: безглуздо, загальмовано, тупо.

Литературный конкурс. Я ищу другаЕто була сумна осінь. Вересень - улюблений місяць - пролетів, як вихідний, проведений біля телевізора: безглуздо, загальмовано, тупо. Я ніяк не могла повірити, що знову почула ці слова - ми надто різні, прости. Різні ... Але де ж той, хто на мене схожий? Моя рідна душа? Rep_3

Наверное, я просто не з того кінця починаю - думала я, вдивляючись в невдалий минуле. Мені потрібен не коханець, а перш за все друг. Той, хто поділяє мої інтереси. Той, з ким можна говорити годинами. Той, хто живе душею, серцем ... Агов, де ти? І одного разу, перебираючи старі фотографії, я знайшла відповідь на це питання: ну, звичайно ж, він - у Франції. Rep_3

Ах вже ця Франція ... Моя перша закордон, моя любов до труни, мій кошмар на вступних іспитах (pourquoi avez-vous choisi la langue francaise?). Чому я вчу французьку? Про ... На це питання потрібно відповісти красиво і оригінально: показати свою ерудицію і нестандартність мислення - про вина, сири і парфуми - ні-ні. І я відповідаю, хвилюючись, червоніючи: мені здається, що в минулому житті я була француженкою. Навіть перше слово - «мама» - я вимовила з наголосом на останній склад. Вуаля. Rep_3

А роки потому, стукаючи по клавішах ноутбука в унісон з жовтневим дощем, я раптом зрозуміла, як скучила по цій мові, країні, людям. По квартирі полетів, створений моєї пам'яттю, солоний нормандський вітер з присмаком круасанів і мідій ...

«Я шукаю людину, схожу на мене». Моя анкета, розміщена на французькому сайті знайомств, привернула увагу. Rep_3

«Я шукаю людину, схожу на мене». Моя анкета, розміщена на французькому сайті знайомств, привернула увагу. Як же прикро, що багато іноземців впевнені: російська дівчина одно повія (можна платити готівкою або дозвіл на проживання)! Ні, Крістіан (Жером, Андре), я - не така, і взагалі російські - різні, чи варто вішати ярлики? Навіщо тобі моє фото в купальнику - хочеш запросити мене на пляж? На жаль, бути домогосподаркою, живучи з тобою в селі, мені нецікаво: пардон. Але один лист відрізнялося від усіх інших ...

«Знаєш, я вірю в те, що національність, країна - це дурниця. Твоя половинка - та, яка тобі судилося - може жити по інший бік екватора, і потягатись у ліжку, мружачись від світанку, коли ти вже позіхаєш і дивишся на зірки ... Елена, мені здається, ми схожі: глянь на мою фотографію - у нас губи однакової форми. А раптом це ті самі половинки, які повинні об'єднатися, щоб у наші життя прийшли гармонія і щастя? »Rep_3

Его звали Себастьян. Але дуже скоро - буквально в другому листі - він перетворився на Себа: тридцятип'ятирічного інженера, корічневолосого, ввічливого, що живе в маленькому містечку, який дивиться з гірських висот на Атлантичний океан. Місто-мрія і чоловік мрії? Pourquoi pas - адже у нас і справді стільки спільного: нам подобаються одні й ті ж письменники, фільми, запахи. Ми обидва непосиди, романтики, трудоголіки. А ще він, як і я, мріє побувати скрізь - в кожній з трьохсот країн, з яких складається Земля. Себ, а що, якщо світ набагато складніше, і найцікавіше знаходиться за межами нашої видимості? Значить, будемо освоювати паралельні вимірювання, Елена: тільки, цур, робити це разом. Rep_3

Ми писали один одному десять разів на день, дізнаючись все більше подробиць з життя один одного. Я була зачарована: Себастьян, симпатичний, розумний, начитаний, здавався ідеальним чоловіком. Хіба що тільки трохи занудним. Віртуальна листування хороша короткими фразами, чіпкими висловлюваннями, які смішать або вражають, але вже точно не віднімають весь твій час. А листи Себа - віднімали. Він писав детально, копітко - по три-чотири вордівський сторінки. Він робив мені, людині, якого він не бачив жодного разу в житті, немислимі компліменти, називав ласкавими словами власного твору: русеночек, москвіша, Бель-Бель ... Це лестило, але дивувало: занадто багато було в цих листах ніжності - наче ми були коханцями, що знаходяться на самому піку нашого роману.

Однажди він попросив мене: дай мені свою поштову адресу - «хочу написати тобі звичайне, не електронний лист». Я дала - і напередодні мого дня народження прийшла посилка: улюблені парфуми, диск з музикою, листівка з віршами (власного твору, зрозуміло) і ... мій портрет, намальований кольоровими олівцями: я, повністю оголена, сиділа на траві, а до мого нозі тягнув наївну дитячу лапку кошеня, схожий на Себастьяна. Себ, спасибі тобі, це так зворушливо, хоча й трохи екстравагантно. Бель-Бель, я хочу мати якомога більше твоїх фотографій - все, що є ...

«Елена, дивись: це моя спальня»: на фото, прикріпленому до листа, було моє обличчя - всюди - на спинці ліжка, на шафі, на стінах.

Его листи ставали все довшими і все відвертіше. І одного разу - «Я тебе люблю, а ти?» Я зніяковіла: це було дивним - освідчуватися у коханні незнайомці, віртуального персонажу, - і відповіла чесно: звичайно, як друга. Але, здається, йому був потрібен інший відповідь. «Елена, дивись: це моя спальня»: на фото, прикріпленому до листа, було моє обличчя - всюди - на спинці ліжка, на шафі, на стінах. Себ, що це?! О, ти ще не бачила футболку з твоїм портретом - постій, зараз вишлю. Rep_3

Вот це так, пощастило тобі, як романтично - твердили подружки. А я розуміла: щось тут не так. Настільки не так, що було моторошно. Особливо - коли він, не знає російської мови, вистежив мене у всіх соціальних мережах, знайшов в Інтернеті мої оповідання і вірші. «Я найняв перекладача, і тепер твої герої говорять по-французьки!» Мерсі ...

А між тим, у Москві була весна. І, як це водиться, всі відмерзало, тануло - в тому числі, і старі образи. Одна справа, коли тобі пише дивний, нехай і досить симпатичний тип, а інша - коли тобі каже, на тебе дивиться людина, яка півроку тому віроломно зник із твого життя, а потім - повернувся. Підстеріг тебе біля будинку, винувато посміхнувся, розвів руками, опустив очі. А потім, стоячи в сизому присмерку сходової клітини, терпів, поки ти бити його кулаками в груди, і гаряче, пекуче, цілував твої коліна. Прости мене, дурня, люблю тебе. Rep_3

Je t'aime. Знаєш, а я вже можу написати це по-російськи - і не тільки це: мій викладач каже, що в мене талант. До речі, сьогодні я купив квитки - приїжджаю в Москву через місяць! Уявляєш - через місяць ми будемо разом - нарешті! Себ ... Слухай. Через місяць я виходжу заміж. Мені правда дуже шкода, але ти, здається, придумав собі наш роман. Про яку любов може йти мова, якщо ми ніколи не зустрічалися? Ми просто друзі по листуванню, не більше того. ЩО?!? Повія. НЕНАВИДЖУ. Як ти могла? Після всього, що було? Що було, Себ? Нічого не було, заспокойся, будь ласка. Ти за це відповіси, повія проклята! Дрянь, погань. Rep_3

Хватіт з мене цієї маячні - вирішила я і помістила його електронну адресу в чорний список: Атлантичний океан кинувся до Себастьяну і змив холодної хвилею мої фотографії, розірвані на частини .. . Rep_3

Готовясь до медового місяця, відпуску, я засиджувалася на роботі допізна. Батьки нервували - Москва - місто небезпечний, не варто блукати поодинці. І були праві, між іншим. Адже одного разу, коли я зробила крок до свого напівтемний під'їзд, велика волога долоня затисла мені рот ...

Себастьян! Це був він. Високий, щільний, сильний, він був зовсім не схожий на того кошеня з олівцевого малюнка. Він нагадував іншого звіра - орангутанга, у якого забрали самку: а виходить, гнів і жага крові - справедливі, природні. Rep_3

«Ти була сенсом мого життя. Як ти могла так вчинити зі мною? »- Він стояв, тремтячи разом з під'їзної лампою - несправною, вмираючої. Rep_3

« Ти була сенсом мого життя. Як ти могла так вчинити зі мною? »- Він стояв, тремтячи разом з під'їзної лампою - несправною, вмираючої. Глибоко дихав, часто облизуючи язиком покусані, нервові губи. Я втиснулася в стіну, потилицею відчуваючи її шорсткий рельєф. Ноги наче затекли, оніміли. Себ, ти ...

«Я думав, ти інша, я думав - ми схожі. Я вірив тобі! А ти - така ж, як усі, така ж - як вона ». Вона? Хто вона, Себ? І раптом я зрозуміла ... В одному з детальних, нескінченно-довгих листів, він писав, що я нагадую його дитячу любов. У неї було темне волосся - великі завитки - і зелені очі. «Коли вона просто дивилася на мене, навіть мигцем, я відчував, що у мене всередині щось вибухає: я був приголомшений її красою». Це так здорово, Себ ... Здорово? Ні, ти не розумієш: вона посміялася наді мною. Я вважав її святою, досконалою. Я виграв приз - мені це було так непросто - позолочений кубок, я став чемпіоном школи. Я хотів подарувати його їй. А вона ...

«Себ ... Вона огидно надійшла з тобою». Він здригнувся, очі потемніли, намокли. «Вона валялася з ним у траві - як дворова кішка. А він був навіть не хлопчиком-ровесником - гребаной матросом, з чорнотою під нігтями ». Rep_3

Что стало з тією дівчинкою, що буде зі мною? Жах блукає по крові, пульсує в скронях. Все як в нічному кошмарі - не можу кричати, не можу рухатися: я паралізована. А він дивиться на мене гнівно і ображено (як давно він у Москві? Скільки часу стежить за мною?) Красива Інтернет-казка про ідеального чоловіка з ідеальної країни ось-ось обернеться драмою ...

І тут на внутрішньому моніторі - те, що десь щось у голові, - друкують французькі слова, обривки нашого листування. «Елена, я був таким нещасним і самотнім - поки не познайомився з тобою. Ти змінила моє життя, спасибі тобі, москвіша ». «Себ, твої листи - такі світлі, добрі. Вони як ліки: тепер мені вже не боляче, я можу дихати, коли думаю про своє «колишньому». І щось дуже жіноче, материнське, коле мене зсередини - та так сильно, що страх проходить, стає спокійно. Rep_3

Я подати вперед, я торкаюся губами до його долоні. Мене ще трясе, але я не думаю про себе - тільки про нього. Про це щедрому, покалічена людина, про його біль, про його світі. І я вже нічого не боюся. Я притискаю його до себе, гладжу по голові. Він здивовано смикається, намагається щось сказати, а потім - завмирає в моїх руках, теплішає, плаче навзрид. Від його волосся пахне морем ... Обережно (не дай бог, помітить!) Я дістаю стільниковий і відсилаю пару тривожних СМС. Rep_3

Позже, коли його, зовсім втраченого, будуть забирати похмурі люди в сірому, з кишені Себастьяна випаде флакон з написом, зробленим від руки - «Для Елени». Незграбно вдарившись об підлогу, він розколеться на частини і, зашипів, пропалить у ньому глибоку діру. Придивившись, можна було помітити: її рвані, нерівні краї замикалися в форму серця - розміром з людську. «... Я тебе люблю, а ти?». Rep_3

Реклама1
альбано