Гра.
Середа, 06 жовтня 2010, 01:01 Останнє оновлення на Середа, 06 жовтня 2010, 01:01
Время зупинилося. Щільні штори були запнуті, не даючи сонячним променям проникнути в кімнату. Дівчина сиділа в напівтемряві і дивилася на себе в дзеркало, занурюючись в забуття.
Время зупинилося. Щільні штори були запнуті, не даючи сонячним променям проникнути в кімнату. Дівчина сиділа в напівтемряві і дивилася на себе в дзеркало, занурюючись в забуття. Полум'я свічки коливалося від її дихання. Віск повільно і ліниво стікав, утворюючи застиглу калюжку в свічнику. Вона сиділа, розглядаючи своє відображення. На столі лежало біле вафельний рушник, приготоване з такої нагоди. Дівчина почула шурхіт і відвела погляд від дзеркала. По стінах поповзли тіні. Rep_3
Она схопила рушник, готова накинути його на дзеркало у будь-яку секунду, але страх заглянути в нього знову - зупиняв її. Пересиливши себе, кинула погляд у дзеркальну поверхню і не змогла його відвести ... На неї дивився чоловік. «Суджений», майнула думка. Він немов вчепився в неї поглядом і не відпускав. Дівчина відчула холод в пальцях, вона перестала дихати. Його чорні очі спалахували і згасали, як тліючі вуглинки. Чоловік поманив її пальцем і простягнув руку ... Вона, хапаючи ротом повітря, наче уві сні, випустила з рук рушник і піднесла руку до дзеркала. В одну мить рука чоловіка схопила її за зап'ястя. Вона не встигла отямитися, як опинилася по той бік реального світу. За кілька секунд вона втиснулася у невеликий прямокутник дзеркала і без сил впала на холодну підлогу. Rep_3
Марі дивилася на чоловіка і не могла відірватися. Високий, худорлявий, блідий, а очі ... як два тліючих вуглинки ... губи ... соковитого червоного кольору. Rep_3
-Прокинься! Ну, отямся ж! - Жінка заломила руки і почала благати, дивлячись на що стоїть поруч чоловіка. - Допоможи, Ерднієв! Диявол тебе забирай! Rep_3
Черние очі уважно вивчали дівчину, котра лежала на підлозі. Нарешті, чоловік схилився над нею, підніс руку до обличчя дівчини і ледь торкнувся її вік. Вона відчинила очі, глибоко зітхнула і скривилася. У ніс ударив незнайомий запах. Rep_3
-Вона жива! Жива! О, Господи! - Жінка знову почала голосити. - Золотко ти моє ненаглядне, зараз я тебе відведу до кімнати, відпочинеш, вмиєшся. Натерпілася, бідолаха. Ох, не кожен день такі подорожі трапляються! Як звуть тебе, красуня моя?
- Марі, - відповіла дівчина, піднімаючись з підлоги.
- Ну-у-у, у нас будеш Ірам, - жінка підібрала підлоги довгої сукні і запропонувала дівчині йти за нею.
Марі дивилася на чоловіка і не могла відірватися. Високий, худорлявий, блідий, а очі ... як два тліючих вуглинки ... губи ... соковитого червоного кольору. А постава! Аристократ! Чоловік намагався не дивитися на неї, поправляючи лацкан піджака і змахуючи з нею неіснуючі порошинки. Rep_3
-Ірам, підемо, я покажу тобі твою кімнату. Мене звуть Адніл, тітонька Адніл, - вона присіла в реверансі. Rep_3
Марі продовжувала безсоромно розглядати чоловіка. Він нахмурився, подивився на неї, розвернувся і вийшов із зали. Жінка ніжно взяла дівчину за пензель і потягнула за собою. Марі підкорилася і вийшла, слідуючи за шарудить спідницями Ліндою. Rep_3
-А ось і твоя спальня. Свіжі простирадла, повітряне ковдру, тільки недавно збивала подушки. Тут твоя ванна кімната, рушник, мило, гребінець. Якщо що - клич. Я піду готувати вечерю. Ерднієв так довго тебе шукав, - посміхнулася жінка, прикриваючи двері. Rep_3
Марі села на величезне ліжко, застелене білосніжними простирадлами, провела рукою по вигнутій дерев'яної спинці ліжка і стала згадувати. Rep_3
Девчонкі частенько ворожили. То з дзеркалом, то гребінець під подушку на ніч покладуть, то ще чогось придумають, аби заглянути в інший світ і побачити там свого майбутнього чоловіка. Марі підтримувала подруг в таких розвагах. Вони частенько вдивлялися в дзеркало і намагалися розглянути там майбутнього чоловіка. Звичайно одна з них починала верещати, переконуючи всіх, що там хтось є, інша накидали на дзеркало рушник, і всі дружно починали реготати. Як-то раз Марі вирішила провести цей ритуал одна. Дзеркало поставила, свічку принесла і рушник поруч поклала. Rep_3
«Так звідки в цій худющий тітки стільки сили-то?» - Дивувалася вона, намагаючись вирвати руку, але жінка ще міцніше стискала її кисть. Rep_3
Воспомінанія закрутилися, закружляли .. ! Думки збиралися в одну єдину картинку, як мозаїка ... Марі скочила з ліжка і заволала на весь будинок:
- Де-е-е-е я-а-а-а ??????????
Она побігла до дверей і отримала нею по лобі, тому що зовні хтось її вже штовхнув. Дівчина схопилася за голову і сповзла по стіні на підлогу. Жінка ахнула, сплеснула руками і сіла поруч. Rep_3
-Ох, Ірам, Ірам ... Ну, що ж ти така полохлива-то? Ну, яка різниця, де ти зараз? Добре тобі тут? Побудеш в гостях, а потім і вирішиш, чи треба тобі знати, де ти, чи ні. І чи хочеш ти повернутися туди, звідки прийшла? Rep_3
Марі відсунулася і з переляком в очах прошепотіла:
- Хто ви? Хто ви такі? Звідки ви? Де я? Що відбувається? Чорт! Куди я, чорт забирай, потрапила?! - Марі перейшла на крик. Rep_1 - Ходімо, - похмуро сказала тітонька Лінда. Rep_1 - Нікуди я не піду! Що за нісенітниця? Відпустіть мене! Rep_3
Но жінка вже міцно вхопила дівчину за руку і тягнула за собою. «Так звідки в цій худющий тітки стільки сили-то?» - Дивувалася вона, намагаючись вирвати руку, але жінка ще міцніше стискала її кисть. Rep_3
Оні повернулися до зали, з якої вийшли не так давно. Rep_3
-Е- е-е-рдна! Іди сюди, негідник! Не можу ж я за всі твої хуліганські витівки відповідати! - Жінка обурювалася. Rep_3
Стена безшумно поповзла убік. Чоловік дивився на жінку і посміхався. Перевів погляд на дівчину, і посмішка сповзла з його блідого обличчя, змінившись співчуттям. Rep_3
-Що дивишся? - Дівчина з викликом подивилася на нього, хмикнула і схрестила руки на грудях. - Це ти мене сюди приволік?! Ну-ка, відповідай! - Особа Марі палахкотіло. Вона хотіла сказати що-небудь грубе, але слова застрягли ще в горлі, і з очей полилися сльози. Rep_3
Андре дивився на неї і не міг відвести очей. «Вона ... це безперечно вона. Як же довго я тебе чекав ... \"- подумав він, але промовчав. Лише сухо відповів:
- Я все поясню тобі ... пізніше ... Зустрінемося за вечерею, - і спробував відвернутися. Rep_3
Но слідом за знущанням в голові майнула здогадка ... Що в будинку, в усьому будинку немає жодного відображає предмета! Rep_3
Марі налетіла на нього з кулаками. Схопила за лацкан піджака і повисла на ньому. Він обняв її, притиснувши до себе. По тілу обох пробігли мурашки, розлилися теплом, серця лунко забилися, віддаючись луною в напівпорожній залі, вони боялися зітхнути. Rep_3
-Та-а-а-ак, давайте-ка не при мені, - загарчав жінка. Rep_3
Марі знову повернулася в кімнату, витираючи сльози. На ліжку вже лежало плаття, ніжного блакитного кольору, обшите білим мереживом, поряд лежала яскраво-блакитна стрічка. Вона підійшла до ліжка, торкнулася рукою сукні і мимоволі посміхнулася. Rep_3
Марі вийшла з ванної, обмотати рушником, тримаючи в руках гребінець. Rep_1 - Хм, тут що, жодного дзеркала ..? - Вона озирнулася. - Доведеться заплітати волосся навпомацки. Rep_3
В вже знайомої залі горіли свічки, стояв стіл, прикрашений дерев'яними тарілками. Марі здивувалася такій сервіровці, але промовчала. Біля столу стояв Андре, на ньому був розкішний оксамитовий костюм, кольору бордо. Він допоміг їй сісти і сам сів поруч. Rep_3
-А-а ... де ..?
- Мама трохи прихворіла, - сказав він тихо. - Вина? - Запитав Андре, тримаючи пляшку. Rep_1 - Трохи ... - Марі намотала пасмо волосся на палець. - Хоча ... краще покажи мені дім?
Чоловік поставив пляшку на стіл, встав і подав їй руку.
Дом був величезний, кімнати змінювали одна одну, але в жодній не було ні душі.
- Скажи, а тут хтось ще живе, крім ... вас?
- Ні ... У цьому будинку вже давно ніхто не був, крім мене і мами.
«Мамин синок», - захихотіла Марі про себе. Але слідом за знущанням в голові майнула здогадка ... Що в будинку, в усьому будинку немає жодного відображає предмета! Rep_3
-А-а-а, а ... а ... тут є дзеркала? - Марі оторопіла. Rep_1 Він спохмурнів. Rep_1 - Не варто про це. Rep_3
-Зрозумій, Ірам, я довго тебе шукав. У всіх дзеркалах світу. Мені пощастило, що я тебе побачив колись. Повір мені, я не хочу тебе втратити. Rep_3 - Ну, як це не варто? А як же ви виглядаєте? Як стежте за собою? Покажи! - Марі щебетала щосили, приховуючи за безтурботним балаканиною підкрадається страх. Rep_1 - Я не хочу тебе втратити. Rep_1 - Ти про що? Rep_1 - Зрозумій, Ірам, я довго тебе шукав. У всіх дзеркалах світу. Мені пощастило, що я тебе побачив колись. Повір мені, я не хочу тебе втратити. Rep_1 - Я не розумію. Ти мене лякаєш ... Не називай мене, будь ласка, так. Я Марі, і лише Марі! Марі!
Он зітхнув.
- Тут все навпаки ... Тут навіть я навпаки.
- Чорт, досить говорити загадками!
Он взяв її руку в свою долоню і підійшов до стіни. Вона безшумно від'їхала, і перед ними виявилася сходи. Rep_1 - Ходімо? - Він подивився на неї. Rep_1 Вона кивнула. Rep_3
Оні стояли перед величезною шторою. Андре потягнув за шнурок, тканина зісковзнула, і перед ними постало величезне дзеркало, у всю стіну. Марі подивилася у нього і побачила предмети, відображені в ньому, підлогу, стіни, але її відображення там не було. Дівчина подивилася на чоловіка, знову на дзеркало, але й Андре там не виявилося. Rep_3
-Що відбувається? Що це? Rep_3
Мозг відмовлявся сприймати відсутність відображення. Вона вирвала свою руку з його долоні і побігла назустріч дзеркальної поверхні. Він упав на коліна і закричав, простягаючи руки до дзеркала. Перед очима замерехтіли цифри на сірому фоні. Rep_3
Маша закашлялася і стягнула шолом. Руки все ще тремтіли. Вона подивилася в монітор комп'ютера, поклала шолом поряд з собою і тремтячими руками набрала: «Віртуальна реальність не для мене. Побачимося в реалі ». Відповідь прийшла одразу ж: «Я теж тебе люблю. Ну, як? Кльова іграшка? Заснована на твоїй фантазії ». Останнє, що Маша набрала, було: «Андрію, я більше не хочу грати в любов по сітці. Це не для мене. Чекаю у нашому кафе ». Rep_3
Маша стояла в передпокої і збирала волосся у хвіст. Гумка випала з рук - з дзеркала на неї дивився чоловік, з очима, як вуглинки. Вони то спалахували, то згасали. Чоловік поманив пальцем і простягнув руку. Маша відсунулася на два кроки назад, заплющила очі і знову відкрила очі. На неї дивилася світловолоса кудлата дівчисько. Rep_3
Резінка випала з рук - з дзеркала на неї дивився чоловік, з очима, як вуглинки. Вони то спалахували, то згасали. Rep_3
-Здалося ... чччерт, - прошепотіла вона. Rep_1 Схопила сумку і вибіг з квартири. Rep_3
В віртуальної реальності чоловік стояв на колінах перед величезним дзеркалом у всю стіну і оплакував свою втрачену любов, яку шукав стільки років. Він продовжує шукати її. Ту саму дівчину, на ім'я Ірам. Rep_3
_Мисль матеріальна, і твоя фантазія, бути може, існує, в якомусь іншому ... паралельному світі. Бійся своїх бажань. Живи настоящім._