Незвичайна клієнтка.

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
-Чортів криза! - Олег з розмаху жбурнув телефонну трубку на апарат. І телефон вже відключили. За несплату. А клієнтів немає. Ось один, вірніше, одна, призначила зустріч на 13.00, і що-то немає її.

Литературный конкурс. Необычная клиентка-Чортів криза! - Олег з розмаху жбурнув телефонну трубку на апарат. І телефон вже відключили. За несплату. А клієнтів немає. Ось один, вірніше, одна, призначила зустріч на 13.00, і що-то немає її. На двадцять хвилин вже запізнюється, а може, і взагалі не з'явиться. Rep_3

Впервие за останні три тижні в їх агентство нерухомості звернулася клієнтка, одна-єдина, і ту вже, напевно, конкуренти зманили. Солідні агентства, з офісами в центрі, великий шкалою неонова реклама на склобетонних фасадах і настирливими роликами під популярні мелодії в ефірі «Супер-Радіо». А що тут? Маленька кімнатка в напівпідвалі, на одному столі завали з паперів розчищені під ноутбук, непрацюючий, як з'ясувалося, телефон та міні-сейф з печаткою. Два інших столу поставлені один на одного в кут і завалені старою оргтехнікою, папками зі звітністю і ще якоюсь нісенітницею, що залишилася після переїзду з колишнього офісу, за який у період кризи стало нічим платити. І Олег - директор, секретар і ріелтор в одній особі. Весь штат колись процвітаючої фірми. Rep_3

А як добре все починалося. Елітне агентство нерухомості, договір з будівельною фірмою на продаж квартир і офісів у новобудовах, постійні клієнти, великі угоди. І раптом - цей чортовий криза! Нерухомість перестала продаватися, спочатку збанкрутувала партнерська фірма, а слідом за нею - банк, у якому знаходилися всі рахунки агентства. В одну мить Олег втратив все. Йому довелося розпустити штат, перебратися в напівпідвал і почати все заново, тепер вже на вторинному ринку житла. Але цей ринок був щільно зайнятий конкурентами, своєї бази даних в Олега не було, і доводилося йому несолодко. Ось підвернулася одна квартирка на продаж, а слідом і клієнтка. Її-то й чекав Олег, похитуючись у кріслі і нервово барабанячи пальцями по підлокітникам. Rep_3

-Ей, ви куди, Олег Віталійович? - З позашляховика виглянула Женя. Олег остовпів. Ця плюгавки - і на такий тачці! Ну і справи ...

Наконец двері напівпідвалу розчинилися, і ввійшла дівчина. Нічого особливого - тоненька, коротко стрижена, личко звичайне, миловидне - але не більше того. Плюгавки якась. У джинсах і майці, з першого погляду і не зрозумієш - реальний вона клієнт або так, подивитися. Про всяк випадок Олег зобразив на обличчі променисту усмішку і тактовно промовчав про майже півгодинне запізнення. Rep_3

-Здравствуйте! Я - Женя, це я вам дзвонила. Вибачте за запізнення - пробки, - дівчина зупинилася в дверях і тепер з подивом оглядала інтер'єр «офісу». Олегу стало незручно. Rep_1 - Ну що, поїдемо дивитися квартиру? - Бадьорим голосом запитав він. Rep_3

Ехать треба було досить далеко. Олег потягнувся до телефону, щоб викликати таксі, але раптом згадав, що телефон відключений. Він почервонів і поліз у кишеню за мобільником - той ще, здається, працював. Rep_3

-Я зараз таксі викликом. Rep_1 - Таксі? Чому таксі? У вас машина повинна бути, Олег ... Віталійович. - Дівчина витягла з кишені візитку Олега й уважно її вивчала. Олег знизав плечима. Rep_1 - Гаразд, не треба таксі, я на своїй. Чого сидимо, кого чекаємо? Поїхали, - вона повернулася і зникла за порогом. Олег стягнув із спинки крісла піджак і поплентався за нею. Rep_3

У дверей офісу стояли дві машини - бежева «дев'ятка» і блискучий чорний «Хаммер». Олег з захопленням подивився на «Хаммер» і попрямував у бік «дев'ятки». Rep_3

-Ей, ви куди, Олег Віталійович? - З позашляховика виглянула Женя. Олег остовпів. Ця плюгавки - і на такий тачці! Ну і справи ... Добре, що не став кепкувати з самого початку. Може, й правда квартиру купить ...
- Сідайте, що ви застигли? - Женя посміхнулася. - Не бійтеся, я вмію їздити. Rep_3

Олег забрався у величезне чорно-шкіряне черево «Хаммера», здивовано-захопленим поглядом обвів салон, мигцем глянув на тендітну Женіна фігурку за потужним кермом «звіра» і втупився на торпеду. Машина не рушала з місця. Олег підняв очі на Женю, вона вже не посміхалась - вона беззвучно реготала. Rep_3

-Ясно. І що з машинкою робити будете, продавати? Або будемо вчитися їздити? - Женя відкинулася на сидіння і дивилася на Олега з явним інтересом. Rep_3

-Поїхали? - Несміливо сказав Олег. Rep_1 - Так поїхали б вже давно. Якщо б ви адресу назвали. - Женя вже перестала сміятися і якось підозріло косилася на Олега. - Прокиньтеся нарешті, товариш ріелтор. Rep_1 - Так, так, звичайно, - Олег пробурмотів адресу, і машина плавно рушила. Rep_1 - Ну, тепер довго будемо повзти. - Женя вирулила на проспект, влилася в «тягучку», кінця-краю якій було не бачити навіть при високій посадці «Хаммера», і повернулася до Олега: - Щодо машини, а правда, чому у вашого агентства машини немає? Нерухомість вимагає рухливості, а, Олег ... Віталійовичу?
- Можна просто Олег, - він вже звик до незвичайно зручному сидіння, і почуття незручності потроху стало проходити. - А машина ... Є машина, не така шикарна, звичайно, але теж нічого, «Тойота» у мене. Тільки вона в гаражі стоїть, я водити не вмію. Rep_1 - Машина є, а водити не вмієте? Це як?
- Ну, у мене водій був. Потім справи у фірми похитнулися, як ви, напевно, помітили, - Женя посміхнулася і кивнула. - Водія я звільнив, йому платити нічим, а сам - не вмію, на жаль! Rep_3

-Що, і «прав» немає? Rep_1 - А ось «права» як раз є. Клієнт один колишній допоміг отримати, він начальником яким-то в ДАІ був, ми йому три квартири допомогли придбати, з кожним разом все більше хотів. Ну, він віддячив, так би мовити. Загалом, як там кажуть: «Права купив, їздити - не купив», - Олег посміхнувся. Rep_1 - Ясно. І що з машинкою робити будете, продавати? Або будемо вчитися їздити? - Женя відкинулася на сидіння і дивилася на Олега з явним інтересом. Rep_1 - Будемо вчитися. Коли-небудь. Я якось не думав над цим, інструктор потрібен, напевно ...

Женя потягнулася кудись вгору, опустила козирок, дістала з кишеньки візитку і простягла Олегові:
- Ось, візьміть, стане в нагоді. Rep_3

Олег взяв різнокольоровий прямоугольнічек c вигадливим логотипом , прочитав: «Клуб екстремального водіння« Естафета », адреса, телефони. Знизав плечима:
- Екстремальне водіння? Навіщо мені екстремальне водіння? Це як у кіно?
- Ну, чому відразу в кіно? Ось, наприклад, звичайна життєва ситуація: вам потрібно клієнтові квартиру показати. Часу у клієнта мало, а на дорогах «пробки» - приблизно, як зараз. Час дорого, що будемо робити? - Женя пустотливо підморгнула Олегу. Rep_1 - І що будемо робити? - Підморгнув у відповідь він ... Але того, що сталося в наступну секунду, він не очікував. Rep_3

Олег взяв різнокольоровий прямоугольнічек c вигадливим логотипом, прочитав: «Клуб екстремального водіння« Естафета », адреса, телефони. Rep_3

Женя різко викрутила кермо , автомобіль як практично вискочив на тротуар, за мить він знову був на проїжджій частині, але вже на три машини попереду, ще одне різке рух керма - і «Хаммер» виявляється на зустрічній, спритно роз'їжджається з двома нестямно сигналячих іномарками, згортає наліво \u0026 hellip ; і пішло-поїхало. «Хаммер» петляв якимись завулками, перестрибував через вибоїни, хвацько пролітав між припаркованими у вузьких провулка автомобілями ... Найцікавіше було в тому, з якою легкістю тендітна дівчина керувала майже тритонний махиною, слухняно реагував на найменший рух її маленьких ручок. Rep_3

Наконец «Хаммер» в'їхав в потрібний двір і зупинився. Женя заглушила двигун і повернулася до нього:
- Ну, от, якось так. Підемо дивитися квартиру? - Олег не відповідав, в подиві дивлячись то на водія, то чому щось собі під ноги. Потім схаменувся і заторохтів:
- Ух ти! Здорово, супер, отетеріти! Така дівчина і так ... Не очікував. Це вас у тому клубі так навчили, так? Rep_1 - Ну так, в загальному-то. Подобається? Підете займатися? - Запитала Женя. Rep_1 - Обов'язково. Rep_1 - Приходьте у четвер о четвертій. Я домовлюся щодо вас. І щодо оплати теж, у вас же криза, як я розумію. Rep_3

І вони вирушили дивитися квартиру. Квартира Дружині сподобалася, вона обіцяла подумати і передзвонити, а прощаючись, ще раз нагадала про четвер. Rep_3

До четверга залишалося три дні, більше клієнтів не було, і цілими днями Олег марив про те, як здорово буде навчитися їздити так, як Женя, і навіть ходив у гараж поглянути на свою сріблясту «Камрі». У четвер він вже стояв перед секретаркою клубу. Rep_3

-Орлів, Олег Віталійович ... До кого ж вас визначити? Орлов, Орлов, щось знайоме ... А, ну ось же. Вас Стельмах до себе забирає, ось у мене записано. Rep_1 - А Стельмах - це хто? Rep_3

Секретарша підняла очі:
- Як, ви не знаєте? Стельмах - це наш найкращий інструктор, це ас, це ...
- А Стельмах - це я! - Пролунав знайомий бадьорий голос. Олег обернувся, в дверях з'явилася Женя, у спортивному комбінезоні і водіння машини рукавичках, все з тією ж пустотлива усмішка. Rep_3

-А Стельмах - це я!Одного разу після чергового уроку Женя замість звичайного «Поки що, до завтра» раптом сказала:
- Олег, сьогодні у нас було останнє заняття. Їздити ви вмієте, все інше прийде з досвідом. Якщо надалі захочете зайнятися екстримом, можу рекомендувати Вам хорошого тренера. Rep_1 - А ви? - Розгубився Олег. Rep_1 - А я їду. Підписала контракт, буду працювати в іншому клубі, в іншому місті. До речі, вибачте, що морочила Вам голову, але боюся, з квартирою нічого не вийде. Ну, поки що, удачі! - Вона приготувалася вийти з машини. Олег розгубився ще більше, став бурмотіти якісь слова жалю, а потім раптом замовк і підніс до губ її маленьку ручку ...

Прошло півроку. Олег впевнено кермував по місту, показуючи квартири і будинку раптом з'явилися клієнтам. У «Естафеті» він більше не з'являвся, займатися з іншим інструктором не став. Одного разу в новинах «Супер-Радіо» йому почулася Женіна прізвище, але в машині в цей час тріщала клієнтка, літня енергійна тітка, і Олег не почув, що саме сказав диктор. Він мучився до самого вечора, але раптово його осяяло: він включив комп'ютер і у вікні пошуку набрав «Євгенія Стельмах». Те, що він побачив, його вразило: його персональний інструктор, маленька тендітна Женечка виявилася відомим на всю країну каскадером, виконавцем унікальних трюків на автомобілях, володарем немислимої кількості нагород, в тому числі й горезвісного «Хаммера», який дістався їй за перемогу на якихось престижних каскадерських змаганнях. А нещодавно «в пресу надійшла інформація про те, що знаменита дівчина-каскадер Євгенія Стельмах підписала контракт з голлівудською кінокомпанією на постановку трюків у новому блокбастері». Rep_3